مقالات

فست شارژ Quick charge چیست؟

شرکت های سازنده موبایل از فناوری جدیدی به نام فست شارژ یا شارژ سریع در گوشی های خود استفاده می کنند و رقابتی در این زمینه شکل گرفته است. به این فناوری Fast Charge یا Quick Charging هم نیز گفته می‌شود.

برای اولین بار شرکت کوالکام (Qualcomm) این مفهوم فست شارژ را شکل داد. همان‌طور که از نام این فناوری پیداست، شارژ سریع باعث می‌شود که باتری گوشی موبایل، تبلت یا هر دستگاه دیگری با سرعت بیشتری نسبت در حالت معمولی شارژ شود.

با توجه به بزرگ شدن نمایشگرها و پردازنده‌های قوی‌تر نسبت به گوشی‌های قدیمی مصرف باتری بیشتری دارند بخاطر همین ظرفیت باتری‌ها از 1000 میلی آمپر ساعت به مرور به 5000 هزار میلی آمپر ساعت افزایش پیدا کرد که برای شارژ شدن این باتری ها نیاز به زمان بیشتری دارد بخاطر همین فناوری فست شارژ قابلیت شارژ سریع تر در زمان کمتری را به ما می‌دهد.

اگر به‌طور خلاصه بیان کنیم باید بگوییم که Fast Charging باعث افزایش میزان جریان ارسال‌شده به باتری می‌شود تا ظرفیت آن سریع‌تر تکمیل شود. با توجه به مشخصات پایه‌ای USB، فقط جریان 0.5 آمپر (A) با استفاده از ولتاژ 5 ولت (V) فقط برای توان 2.5 وات (W) ارسال می‌شود.

فناوری Fast Charging این ارقام را افزایش می‌دهد. قابلیت‌های 10V/4A SuperCharge2.0 در هوآوی به میزان 40 وات و 9V/1.7A Adaptive Fast Charging در سامسونگ به میزان 15 وات انرژی تولید می‌کنند.

فست شارژ

در این فناوری جدید باتری ها با ولتاژ بالاتری شارژ می شوند و در نتیجه نرح بالاتری از برق کابل های دستگاه عبور می کند. تلفن هوشمند و هم شارژر باید ولتاژ و جریان سازگاری داشته باشند، در غیر این صورت ممکن است فرآیند طولانی تر شود.

تکنولوژی quick charge برای بهینه سازی فرآبند انتقال برق در مراحل اولیه شارژ طراحی شده است تا زمانی که دستگاه به میزان قابل قبولی از ظرفیت باتریشان پر است از شارژ جدا کنند.

یکی از مهم ترین نکات در این فناوری برخی از دستگاه ها ظرف تنها 35 دقیقه تا 80 درصد شارژ می کند.

کوالکام وعده داد که زمان شارژ دستگاه های پشتیبانی کننده از این فناوری 40% نسبت به شارژرهای معمولی افزایش پیدا کرده است.

اصلی ترین قابلیت شارژ سریع quick charge 3.0 ولتاژ بهینه (INOV) نام دارد که خروجی و چرخه شارژ بهینه تر برای دستگاه به شمار می رود.فست شارژ

قابلیت inov تکنولوژی quick charge 3.0 ولتاژ مورد نیاز از بازه 3/2 و 20 ولت تقاضا کند و در نتیجه طیف وسیع تری را شامل می شود، از مزیت های دیگر می تواند شارژ باتری را به صورت پویا تنظیم کند، به تدریج میزان جریان دریافتی اش کمتر خواهد شد و علت این که 20 درصد باقی مانده باتری دیرتر از مراحل اولیه پر می شود.

این کار از آن جهت مفید است که میزان انرژی تلف شده را به حداقل می رساند، تا قبل از quick charge 3.0 برق اضافه به صورت گرما هدر می رفت که باعث گرم شدن گوشی شده و طول عمر باتری را کاهش می داد. نسخه 3 این تکنولوژی 38 درصد نسبت به نسخه قبل مقرون به صرفه تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *